Webbfilmer

Kom igång med Jobba med lönen

Jobba med lönen är ett digitalt verktyg för att ta fram en lönestrategi som utvecklar företaget och motiverar personalen. I den här filmen får du en snabb genomgång av hela verktyget så att du snabbt kommer igång med lönestrategin i ditt företag.

Individuell lön på Atlas Copco stärker företagets konkurrenskraft

En lönemodell som premierar både prestation och personlig utveckling. Det finns numera på Atlas Copco i Kalmar. Det är en individuell lönesättning som både fack och företag är överens om och ser som ett sätt att stärka konkurrenskraften.

Bensinmacken som lägger krut på lönen

På Statoil i Halmstad har stationschefen Sven-Olof Gudmundsson utvecklat ett eget bonuslönesystem. Genom att ge de anställda mycket ansvar och möjlighet till bonuslön har han fått glada medarbetare och en lönsam mack.

Moraknivar vässar de anställdas motivation

Knivtillverkaren Mora of Sweden har tagit fram en individuell lönesättningsmodell tillsammans med facket. Modellen spelar en viktig roll för att motivera, och på sikt behålla, duktiga medarbetare.

E.ONs lönemodell gynnar mjuka värden

Den individuella lönesättningen på E.ON ger medarbetare och chef huvudroller. Fack och HR övervakar enbart processen.

Individen utvecklas på smådjurskliniken

Smådjurskliniken Din Veterinär har i många år använt individuell lönesättning för att motivera medarbetarna. Vd, Elisabet Ellström säger att det är viktigt att hitta en utgångspunkt i en medarbetare som ligger rätt i kompetens och lön.

Äldreboende sätter lön efter prestation

På Ametisten är lönesättning med tydliga mål och kriterier vardag för personalen. ”Människor blir hungriga på att utvecklas”, säger Moa Nyström som är sjuksköterska på Ametisten.

Scandic har hotellbranschens bästa lönemodell

Scandic Hotels AB har etablerat en individuell lönemodell som övertygat såväl personal som Hotell och Restaurangförbundet.